24 Eylül 2012 Pazartesi

Dota Nedir, Ne Değildir, Ne Yapmalı, Ne Etmeli?

Dota Warcraft3'ün, Frozen Throne eklentisinin bağımsız bir haritasıdır. Dota oynayabilmek için ilk önce W3 ve Frozen Throne indirmelisiniz. Sonra buradan en güncel Dota haritasını indirebilirsiniz. İndirdiğiniz bu haritayı W3 klasöründeki Maps klasörüne atmanız gereklidir.
Tüm bu işlemleri yaptınız ve artık Dota'ya başlayacaksınız. İlk yapmanız gereken 108 herodan birini seçmektir. Bu herolar strength-agility-intelligence olarak 3 farklı tipe ayrılır. Bundan daha sonra bahsedeceğim. Oyunun amacı düşman takımın ana binasını yıkmaktır. Oyunda 2 farklı zıt köşede 2 takım bulunur. Bunlardan Sentinal sol alt köşede Scourge ise sağ üst köşede oyuna başlar. Bu iki köşede de "şelale" diye tabir ettiğimiz heroların canını tazeleyen yapılar bulunur. Bu yapılar yok edilebilir ama neredeyse imkansız derecededir. Bu şelalenin yanındaki satıcılardan kazandığımız parayla heromuzu güçlendirecek farklı itemler alınabilir. Oyunda 3 adaet lane(yol) bulunmaktadır. Üst(top), orta(middle), ve alt(bottom). Herolar oyun başında bu lanelere dağıldıktan sonra ;ki genelde ikişer alt ve üst, bir orta şeklinde dağılınır; amacımız her yolda 3'er tane bulunan kuleleri(tower) yıkıp düşmanın ana üssünde(base) bulunan asıl binasını yoketmektir.
Dota'da herolara ek olarak creep denilen, her 30 saniyede br ortaya çıkan(summon olan), bilgisayar kontrollü ünitelerde mevcuttur. Yıkılan kule sayısına bağlı sayısı ve çeşidi farklılık  gösteren bu creep grupları sizin deneyim(experience, kısaca exp) ve altın(gold) kasmanıza yardımcı olurlar.
İlerleyen günlerde yeni başlayanlar için rehber hazırlayacağım.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder