28 Eylül 2012 Cuma

Dota Oyun Ahlakı

-Kesinlikle ama kesinlikle map hack kullanmayın. Mh kullanmak resmen, ben bir oyunu bile adamakıllı oynamayı beceremiyorum. Ancak hileyle yenebiliyorum ve hileyle yendiğim zaman zevk alabilecek kadar da karaktersizim demektir. Ayrıca bu bizim karşımızdakini adam yerine koymadığımızı ve ona saygımız olmadığını gösterir.
-Dotaya girerken seviyenize uygun oyunlara girin. Oyuna yeni başladıysanız tutup da hard pro oyuna girmeyin mesela. Ya da iyi bir oyuncuysanız sırf rating kasmak için noob oyuna da girmeyin. Noobken en sinir olduğum şey, bir noob oyuna puan kasmak için giren pro oyunculardı. Hem gelir yeni başlayanların oyununu bok eder hem de en ufak hataya sövüp sayarlardı. Herkes kendi seviyesine uygun oyuna girerse alacağınız zevk de maksimuma çıkar.
-Küfretmeyin, küfreden olursa terbiyeli şekilde uyarın. Devam ederse sakın ona uymayın. Cevap vermeyin sadece olsun bitsin. Altı üstü bir oyun için terbiyenizi bozup, seviyenizi düşürmeye hiç gerek yok. Eğer biri sizle ters düşerse de düzgünce uyarın. Oyunda çok noob biri varsa ve oyunu bozuyorsa, çıkmasını rica edin ama sakın direkt sövmeye başlamayın.
-Leave atmayın. Hele ki sakın fb verip çıkmayın. Öyle yapanlara o kadar sinir oluyorum ki bulsam eşek sudan gelinceye kadar döverim. Oyunun dönme şansı oldukça leave atmanın mazereti olamaz. Oyundan çok çıkmanız gereken bir durum olursa da durumu belirtin ve özür dileyip çıkın. Oyunun dönemeyeceği durumlarda teşekkür edip çıkın. Böyle bir durumda karşı taraf çıkmak isterse, sakın oyun bitsin öyle çıkın tarzı laflar etmeyin. Zaten oyunu almışsınız ego tatmini yapmanın anlamı yok.
-Biri oyunu durdurduğunda sabredip bekleyin, iki dakika beklemenin kimseye zararı olmaz. Sizin oyunu durdurmanız gereken durum olursa birkaç kelime neden belirtin, öyle durdurun oyunu.
-Kendi suçunuzu başkasına yüklemeyin. Adamakıllı özür dileyin. Başkası yaptıysa yüklenmeyin. Sonuçta hepimiz insanız.
-oyunda mh, leave, küfür ve bilerek oyunu bozanları şikayet edin. Herkes üşenmeyip şikayet etseydi, inanın oyun ortamı çok daha temiz olurdu.
-Oyun oynarken Türkçeyi katletmeyin.Size makale yazar gibi yazın demiyorum ama sakın g'ler ile q'ların yerini değiştirmek gibi hareketler yapmayın.
En önemlisi bunun bir oyun olduğunu unutmayın. Eğer oyunu kazanmak için değil de zevk almak için oynamayı unutmazsanız zaten sizin için hiçbir sıkıntı çıkamaz.
Unutmadan şunu da ekleyeyim. Yazının etiketleri arasında mh ,le ilgili etiketler de koyacağım. Belki mh ararken bu yazıyı bulup okurlar da bir faydam dokunur.

1 yorum: